Aktiespararna Topp Sverige

Indexfond med de 30 största bolagen

Aktiespararna Topp Sverige är en indexfond som placerar i de 30 mest omsatta aktierna på Stockholmsbörsen. Målsättningen är att följa OMXS30-index så nära som möjligt.

Att investera i fonden är ett enkelt sätt att få exponering mot Stockholmsbörsens utveckling genom placering i de största mest omsatta aktierna.

Investeringsfilosofi

Fonden har som mål att följa OMXS30-index nära. OMXS30-index består av de 30 mest omsatta på Stockholmsbörsen, vilket revideras halvårsvis. Storleken på innehaven i index och fonden är kapitalviktade och förändras löpande beroende på hur respektive aktie utvecklas.

Aktivt ägaransvar

Till skillnad från många indexfonder tar Aktiespararna Topp Sverige ett aktivt ägaransvar. Cicero Fonder har ett nära samarbete med Aktiespararna, vilket innebär att Aktiespararna genom fullmakt röstar på bolagsstämmorna för fondens räkning. Aktiespararna arbetar aktivt med att förbättra förutsättningarna aktiesparare och för en bättre aktieägarmiljö.


Warning: Declaration of Visualizer_Source_Csv_Remote::getData() should be compatible with Visualizer_Source::getData($fetch_from_editable_table = false) in /home/nycicero/emese.nycicero.hemsida.eu/wp-content/plugins/visualizer/classes/Visualizer/Source/Csv/Remote.php on line 50