Cicero Fonder förvärvar Quesada-fonderna av Wictor Family Office

Cicero Fonder förvärvar samtliga åtta Quesada-fonder av Wictor Family Office med ett totalt fondkapital på SEK 2,2mdr. Förvärvet av Quesada-fonderna är villkorad av godkännande från Finansinspektionen.

Vad är bakgrund till förvärvet?

Quesadas fonder är välskötta fonder med bra historisk avkastning. Det är en strategisk  affär för Cicero Fonder som får ett bredare utbud av främst svenska räntor- och aktiefonder.

Samarbetsavtal mellan Wictor Family Office och Cicero Fonder

Ett samarbetsavtal har tecknats mellan Cicero Fonder och Wictor Family Office där syftet är att utveckla den gemensamma affären de kommande åren.

Vilka är Cicero Fonder?

Cicero Fonder startades år 2000 som ett svenskt oberoende fondbolag. Cicero Fonders affärsidé är att vara ett hållbart fondbolag med aktiva fonder och indexfonder i huvudsak med inriktning mot Sverige, USA och Globalt.  Cicero Fonder förvaltar idag 15 miljarder kronor för privatpersoner, institutioner och försäkringssparare. Efter förvärvet kommer fondkapitalet öka till drygt 17 miljarder kronor. Cicero Fonder har en stark position på den svenska distributionsmarknaden, och har ett nära samarbete med Aktiespararna, fristående Sparbanker samt ett antal förmedlarorganisationer såsom Tydliga.

Med ett mycket kompetent och erfaret förvaltningsteam med sex förvaltare (Peter Magnusson förvaltningschef) ser Cicero Fonder fram emot att fortsätta den framgångsrika förvaltningen av Quesadas fonder under Ciceros försorg. Fondandelsägarna i Quesadas fonder kommer att kunna känna sig trygga med den framtida förvaltningen och Cicero Fonder ser med tillförsikt på framtiden för att fortsätta det goda arbetet med att skapa mervärden för er som fondandelsägare i fonderna.

Cicero Fonder sätter hållbarhetsarbetet högt på dagordningen och samtliga av fonderna klassificeras som hållbara. Cicero Fonder kommer vid övertagandet att uppgradera även Quesada fonderna till hållbara fonder.

Läs gärna mer om Cicero Fonder på www.cicerofonder.se

Stockholm 2021-10-29

Kontaktinformation

Christer Sterndahlen

VD Cicero Fonder AB

tel: +46-73-655 27 82

Dela artikeln

Tidigare nyheter

Den 3:e maj startar vi Aktiespararna Global Direktavkastning

Den 3:e Maj startar Cicero Fonder en ny aktivt förvaltad globalfond som investerar i bolag med hög direktavkastning och/eller återköp. …

Läs mer

Veckobrev v.16 Börjar aktiemarknaden att vackla?

Kika gärna in på App Store och ladda ner vår nya app. Du hittar nyheter, veckobrev och information om fonderna …

Läs mer

Veckobrev v.15 USA överraskar negativt

Kika gärna in på App Store och ladda ner vår nya app. Du hittar nyheter, veckobrev och information om fonderna …

Läs mer

Månadsbrev Mars – Marknaden fortsätter att ånga på

Marknaden har fått upp ångan rejält i februari och mars 2024. Amerikanska S&P 500 är exempelvis upp över 10% i …

Läs mer

Följ oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få vårt nyhetsbrev varje vecka eller månad och NAV-mail direkt till din e-post.

Kontaktuppgifter

Riskinformation

Historisk avkastning är inte garanti för framtida avkastning. Det investerade beloppet kan såväl öka som minska i värde och det är inte säkert att hela det insatta kapitalet kan återfås.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Klicka i vad du önskar följa

Cicero Fonder AB kommer att använda dina kontaktuppgifter för att skicka ut information gällande bolaget och dess fonder. Vänligen godkänn vår hantering av dina personuppgifter:

Du kan när som helst ta bort dig från mailutskicket i dem mail du får, eller genom att kontakta oss på marknad@cicerofonder.se.

Information om hur vi behandlar dina personuppgifter finns i vår integritetspolicy.